Guide to Istanbul part 2: Hotel and the districts

Her kommer del to av Istanbul guiden. Jeg skal dele mer om hotellet vi bodde på og hva som var positivt og negativt. Jeg skriver og litt om noen av Istanbul sine mange bydeler. Hvilke man burde besøke og hvorfor.

// Here is part two of the guide to Istanbul. In this guide I will tell you about the hotel we stayed at, the pros and cons. I also write more about some of Istanbuls many districts. Which one you should visit and why. 

 

Hotell: 

Vi bodde på Pierre Loti Hotel. Hotellet lå i Fatih/Sultanhamet distriktet. Oppsummert vil jeg si at hotellet var bra, men ikke på topplisten av hoteller jeg har bodd på. Det lå midt i mellom to metrostopp som gjorde det lett å komme seg rundt i byen. Dessuten lå det ca. to minutters gåtur fra Grand Bazar og ca. ti minutter gåtur til den blå moské og Hagia Sophia. Det lå også flere andre moskeer i område. En ting man må være forberedt på i Tyrkia: Man kommer til å våkne opp av lyden fra bønneropene, men så er jo også det litt av sjarmen mener jeg.

// We stayed at Pierre Loti Hotel, which was located in the Fatih/Sultanhamet district. I would say that the hotel was good, but not on my top list of hotels. It was located between two metro stops, which made it easy to get around the town. The hotel was about a two minute walk from the Grand Bazar and a ten minute walk to the blue mosque and Hagia Sophia. There were also several more mosques in the area. One thing you have to prepare for when visiting Turkey: You will wake up to the sound of prayer, but that is one of the things that makes this city special. 

DSC_3796

Hvis jeg skal trekke frem positive og negative sider ved hotellet, vil jeg si det slik:

// If I was to highlight the pros and cons of the hotel, if would say it like this: 

Positivt:

 • Veldig hyggelige og behjelpelig personale
 • Fine rom med utsikt til byen
 • Veldig flott takterrasse med strålende utsikt, god mat og gode drinker.
 • Beliggenheten med gåavstand til flere turistattraksjoner og metrostopp rett ved. Vedlig pluss!

// Pros: 

 • Friendly and helpful staff
 • Comfortable rooms with a view over the city
 • A beautiful roof terrace with a stunning view, good food and tasteful drinks 
 • The location of the hotel with walking distance to several turist attractions and metro stops right outside the hotel.

 

Negativt:

 • Hotellet var mer slitt enn det bildene ga uttrykk for, men slik er det vell nesten alltid?
 • Frokosten var ikke så innholdsrik som vi hadde sett for oss. Dessuten hadde de et stort problem med bananfluer noe som gjorde at frokosten ikke virket fristende i det hele tatt. Vi endte opp med å spise andre steder flere av dagene.

//Cons: 

 • The hotel was more worn than what we had imagined from the pictures online, but I guess it is like that very often
 • The breakfast did not have such a large selection as what we had imagined. They also had a problem with fruit flies which made the breakfast unappetizing. We actually ended up eating at other restaurants for breakfast almost every day. 

 

DSC_3827

 

Litt om de ulike bydelene i Istanbul: // Short about the different districts in Istanbul: 

Som jeg nevnte flere ganger i >forrige< innlegg om Istanbul, så er denne byen helt enorm. Byen er derfor delt opp i flere bydeler, faktisk hele 39 stykker! Her er litt informasjon om noen få av dem:

// As I mentioned several times in my >last< blogpost about Istanbul, this city is enormous! So the city is of course divided in different districts, actually so many as 39! Here is a little information about some of them:

Sultanahmet/Fatih: Turiststrøket. Her bodde vi. Her er det gåavstand til flere severdigheter som den blå moskée, Hagia Sophia og Topkapi palace.

// Sultanahmet/Fatih: The tourist district with walking distance to several attractions. In this district you can find the blue mosque, Hagia Sophia, Topkapi palace etc. Our hotel was located  in this district. 

Emlnönu: Denne bydelen ligger ikke så langt i fra Sultanahmet. Bydelen ligger nede ved «elven» (det gyldne horn), og her finner du blant annet moskeen Yeni Cami (denne var stengt for oppussing når vi var her) og den egyptiske basaren. Perfekt sted å gå på kveldstid for å få med seg det tyrkiske folkelivet.

// Emlnönu: This district is close to the Sultanahmet districts but is located by the «river» (the golden horn). Here you can find the Yeni Cami mosque (which unfortunately was closed for renovation while we were there) and the Egyptian bazaar. The perfect district to visit in the evening to watch the Turkish people and the city pulse. 

DSC_3765

Beyoglu: Absolutt en bydel jeg anbefaler å besøke. Denne bydelen ligger på andre siden av det gyldne horn fra Emlnönu (man kan gå over brua for å komme seg hit) . Her finner du blant annet Galata tower, flere små, koselige butikker, gallerier og søte kaféer og restauranter. I denne delen av byen likte vi oss skikkelig godt! Neste gang vi reiser til Istanbul er det godt mulig at vi kommer til å bo her.

// Beyoglu: A district I really recommend! This district is on the other side of the golden horn from Emlnönu (you can just walk across the bridge). Here you can find the Galata tower, many cosy restaurants and cafés, stores with different and interesting things and galleries. We really liked this part of the city! The next time we travel to Istanbul we will probably stay in this district. 

DSC_3696

Istiklal: I denne bydelen finner du den største handlegaten, samt flere kafeer og barer.

// Istiklal: In this part of the city you can find the biggest shopping street, and several cafées and bars. 

Taksim: «Sentrum» av Istanbul. En nokså kjedelig bydel, men med stor mulighet for shopping om man vil det. Jeg synes uansett det var verdt turen hit, da det er et knutepunkt i Istanbul.

// Taksim: The city center of Istanbul. A kind of boring part of the city, but great opportunities for shopping. Even though it might be a little bit boring I think it is worth a visit, since it’s the hub of Istabul. 

Asiatisk del: Den asiatiske siden av Istanbul er selvfølgelig også delt opp i flere bydeler. Dessverre fikk vi ikke tid til å være så mye her, men det får stå på listen til neste tur! Bydelen Kadikö som ligger ved havnen har flere butikker og restauranter. Prinsøyene var også noe jeg leste mye om før vi dro til Istanbul. Hit bør man reise hvis man trenger en rolig dag borte fra storbyen, men vi fikk dessverre ikke tiden til å gi dem et besøk.

// Asian part of the city: The asian side of Istanbul has of course several districts as well. Unfortunately we did not get to spend a lot of time here, but it is on our list for our next visit! Kadikö district which is close to the harbor has several stores and restaurants. The Prince islands was also a place I read a lot about before our travel. If you want a quiet day in Istanbul you should go here, but unfortunately we did not have the time. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg håper dere likte denne andre delen av guiden til Istanbul. I den tredje delen skal jeg fortelle mer om hvilke severdigheter som er verdt et besøk, og hvilke man kan unngå.

// I hope you liked this guide as well! In the third part of the Istanbul guide, I will tell you more about the attractions in Istanbul. Which of them is worth a visit, and which one you can avoid. 

 

En kommentar om “Guide to Istanbul part 2: Hotel and the districts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s