Guide to Istanbul part 4: Food

Dette er min siste guide fra Istanbul, og nå skal vi endelig snakke om maten! God mat får du mye av i Istanbul, og her er mine favorittsteder av de vi testet:

//This is my last guide from Istanbul, and finally we are going to talk about the food! You will find a lot of good food in Istanbul, and these are my favorite places:

Mivan Restaurant:  (I Fatih) Denne restauranten ligger midt i en sving i en nokså traffikert gate, men ikke la dette skremme deg vekk. Nettopp på grunn av denne travle gaten (og maten selvfølgelig) var grunnen til at vi valgte å gå på denne restauranten to ganger i løpet av oppholdet vårt i Istanbul. Man kan gå opp i andre etasje på restauranten å få full oversikt over trafikken utenfor. Kjemepegod underholdning! Vinduene i restauranten holdes åpne, og man får en slags terrasse-følelse, selv om man har tak over hodet. Restauranten er moderne med stilige fliser og flotte lamper. På menyen har de mye å velge mellom, men vår absolutt favoritt var kebab-rettene. Mye gode smaker og flott danderte retter. Avslutt gjerne måltidet med en tyrkisk kaffe eller hva med en Shisha. Ikke la deg stress av travle Istanbul, men omfavn heller  all den underholdningen travelheten kan gi deg fra toppen av denne restauranten.

// Mivan Restaurant: (situated in Fatih). This restaurant is situated in a busy street, but do not let that scare you from visiting. The busy street (and the food of course) led us to visiting the restaurant two times during our stay in Istanbul. This restaurant has a second floor where you can get a great view over the street. Entertainment while eating! They keep all the windows open in the restaurant, so you get like a terrace feeling, but with a roof over your head. The restaurant is modern with super good food! Our favorite was the kebab platter. End your meal with a Turkish coffee and maybe a Shiska as well? Do not let the busy streets of Istanbul get to you, but embrace the entertainment it gives you from the top of this restaurant. 

dsc_3755

 

Piyerloti caddesi no 34, 34126 Fatih/İstanbul, Tyrkia

 

Well done: Hvis du skulle bli lei av kebab, er dette plassen å gå. Her har de mye godt å velge mellom fra menyen, blant annet deilige burgere. Kanskje ikke verdens beste burger, men likevel veldig gode.Restauranten er stor, men likevel koselig. Dessuten hadde de noen helt sinnsykt gode milkshake. Så om du ikke drar hit for å spise middag, så ta i hvert fall turen innom for en liten milkshake.

//Well done: If you get tired of kebab, this is the place to go. They have a menu with a lot of different alternatives, for example delicious burgers. Maybe not the best, but still very good. The restaurant is big, but despite that has a cosy atmosphere. And it has the best milkshake! So if you do not go here to eat dinner, at least go here for an insanely good milkshake. 

 

Asmalı Mescit, Tünel Gç. 2-4, 34430 Beyoğlu/İstanbul, Tyrkia

Durumzade: Kanskje verdenes beste Durum (rullekebab)? Altså jeg får vann i munnen bare av å tenke på dette stedet. Absolutt verdt den lange turen det tok for å komme seg hit. Jeg må innrømme at jeg var meget skeptisk når vi kom bort til «restauranten» – det fungerer mer som et takeaway sted. Altså det ser ut som en helt typisk kebabsjappe, bare i Tyrkia, noe som gjorde meg skeptisk… Det var like før vi ikke kjøpte noe, men jeg er så glad for at vi gjorde det. Durumen var virkelig helt fantastisk, og jeg tror nesten dette var den beste matopplevelsen vi hadde i Tyrkia. Kanskje fordi det overrasket meg sånn? Jeg hadde med kylling og B med lam, og vi var begge veldig fornøyde. Anbefales på det sterkeste! Jeg vil tilbake til Istanbul bare for å spise denne durumen….

// Durumzade: Maybe the best Durum in the world? I get water in my moth even just by writing about it. Absolutely worth the long trip we had from our hotel to getting there. I have to admit I was very skeptic when I saw the «restaurant» – it’s more like a takeaway place. Like that typically kebab place that you find in every city (at least i Norway). I was considering not buying anything, afraid that I would get some stomach bacteria, but I am so glad we bought the durum. They were amazing! I think this is the best food experience we had in Istanbul, probably because of my low expectations. I had the durum with chicken, and B with lamb. I really recommend this place! Want to go back only for this durum…. 

 

Hüseyinağa Mahallesi, Kamer Hatun Cd. 26/A, 34435 Beyoğlu/İstanbul, Tyrkia

 

Old Java Galata: Trenger du litt ro fra travle Istanbul? Ta deg et stopp i en søt liten sidegate i Galata og drikk en kaffe på Old Java. En veldig koselig gate med flere små kaféer. Nyt å komme seg litt vek fra folkemengden, samtidig som du har utsikt til Galata tower.

// Old Java Galata: If you need a quiet place after walking around in Istanbul, this is the place.  You can find several cosy cafés in this area. Enjoy a cup of coffee in this quiet narrow street with a view to Galata tower. 

Müeyyedzade Mahallesi, Tatar Beyi Sk. No:8, 34425 Beyoğlu/İstanbul, Tyrkia

 

Sura kebab: Vi syns det var vanskelig å finne gode restauranter i Sultanhmet distriktet, da det er veldig turistifisert og ikke minst dyrt på grunn av dette. Sura kebab er en sikker vinner hvis du vil ha god tyrkisk mat i Sultanhmet distriktet. Prøv mixed kebab tallerken og pita!

Sura kebab: We found it difficult to find good restaurants in the Sultanhmet district because it was very packed with tourists and expensive because of that. Sura Kebab is the place to go if you want good Turkish dinner in the Sultanhmet district. Try the mixed kebab plate and pita! 

Binbirdirek Mh., Divan Yolu Cd. No:45, 34110 Fatih/İstanbul, Tyrkia

 

Håper dere har likt innleggene med tips til Istanbul-reisen (selv om de har kommet veldig tregt). Dette var min siste guide, og du kan finne del 1, 2 og 3 her: Om byen og noen tips, hotell og distriktene, ting å gjøre i Istanbul.

Nå håper jeg at jeg ikke kommer til å bruke like lang tid på innlegg i fremtiden. Kanskje jeg dropper engelsken (for en periode i hvert fall). Ta en titt innom en gang i blant da i hvert fall, så kommer det litt innhold innimellom!

//Hope you have liked my guide to Istanbul, even though it took me a long time to write them all. This is my last guide, and you can find part 1, 2 and 3 here: About the city and some tips, the hotel and districts, things to do

I hope I will have some more time to write in the future, but then I will probably skip this english translation of the text. I do not think I have any english speakers reading the text anyways? I had a plan of making this blog international, so that anyone could benefit from the tips, but maybe I have to save that for later… Stay tuned!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s